AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sinoć sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom sa kojim je imao dobar razgovor, a ruski ministar je pokazao posebno poštovanje prema našoj zemlji, na čemu mu je srpski predsednik zahvalan.

- Na sastanku je istaknuta podrška Srbiji za poštovanje međunarodnog prava, i po pitanju KiM, za očuvanje integriteta naše zemlje i podrška srpskom stavu. Rusija će biti uz Srbiju i to su reči predsednika Putina koje nam je preneo ministar Lavrov - stoji na instagram profilu Aleksandra Vučića.

Aleksandar Vučić je rekao da je na sastanku istaknuta podrška Srbiji za poštovanje međunarodnog prava i po pitanju KiM, za očuvanje integriteta naše zemlje i podrška srpskom stavu.

- Rusija će biti uz Srbiju i to su reči predsednika Vladimira Putina koje nam je preneo Lavrov - rekao je Vučić posle susreta koji je održan na marginama Generalne skupštine UN.

Vučić je novinarima rekao da se očekuje dolazak premijera Dimitrija Medvedeva 19. oktobra u Beograd.

- Da obeležimo oslobađanje našeg glavnog grada, koje smo izveli zajedno sa Crvenom armijom. Par dana kasnije, 25. oktobra predsednica Vlade Ana Brnabić potpisaće trgovinski sporazum sa Evroazijskom unijom u Moskvi. To je važno za našu zemlju i privredu i poljoprivredu, al i kao dodatni impuls za određene proizvode za koje do sada nismo imali mogućnosti za izvoz - rekao je Vučić.

Vučić je istakao da to ojačava poverenje između dve zemlje. Rekao je da je sa ruskim ministrom razgovarao i o situaciji u BiH.

- Rekao sam da je za Srbiju važno da se poštuje Dejtonski sporazum. Lavrov je takođe rekao da je Dejtonski sporazum međunarodnopravni ugovor i da ne sme biti njegovog kršenja, kao i da bi, ko god ulazio u njegovo kršenje, morao da računa na negativne posledice - ukazao je Vučić.

Vučić je rekao da je razgovarao i o tome kada bi mogao da bude sledeći susret na predsedničkom nivou i najavio da će o tome obavestiti javnost čim se usaglase.

#Aleksandar Vučić

#Rusija

#Sergej Lavrov

#Srbija

'